Duitse trainer Hollerbach voor STVV?

01-12 22:33

Duitse trainer Hollerbach voor STVV?

STVV maakt werk van een snelle aanstelling van een nieuwe trainer. Na de Sloveen Milos Kostic en de Australiër Kevin Muscat zouden de Japanse eigenaars opnieuw voor een buitenlandse trainer kiezen. Bernd Hollerbach zou met stip genoteerd staan.

Meteen na het ontslag van Kevin Muscat doken bij de fans de namen op van onder meer Frank Vercauteren en Peter Maes. STVV zou echter in zee gaan met Bernd Hollerbach, die vorig seizoen nog bij Excel Moeskroen zat en dus wel wat ervaring met het Belgisch voetbal heeft.

De bijna 51-jarige Bernd Hollerbach was assistent-trainer bij VfL Wolfsburg en ging in de zomer van 2014 zijn kans als hoofdtrainer bij Würzburger Kickers. Hij bleef er drie seizoenen, goed voor 122 wedstrijden. Hij deed er ook een tijd dienst als technisch directeur.

Als assistent-trainer van Felix Magath vierde hij in 2009 de Duitse landstitel met Wolfsburg.

In januari 2018 kwam hij aan het hoofd te staan bij Hamburger SV, dat in de degradatiezone stond. Een kort avontuur want na zeven wedstrijden werd de samenwerking stopgezet. HSV wist met een andere coach de degradatie ook niet te ontlopen.

Longontsteking

Excel Moeskroen haalde Bernd Hollerbach voor het seizoen 2019/2020 naar de Jupiler Pro League, als opvolger van Bernd Storck. Hij haalde behoorlijke resultaten. Les Hurlus waren al vroeg zeker van het behoud, wat de vorige jaren nooit het geval was.

Hollerbach kreeg in december 2019 echter met gezondheidsproblemen af te rekenen, revalideerde in Duitsland en keerde pas in februari 2020 in de kleedkamer terug. Even later viel de competitie stil vanwege de coronacrisis. Moeskroen eindigde als tiende, STVV als twaalfde.

Moeskroen was van plan verder te gaan met Hollerbach. Er stond echter een nieuwe samenwerking met Lille OSC op titel. De Noord-Franse club stuurde niet alleen een waslijst aan spelers naar Le Canonnier, ook een trainer en enkele assistenten.

Hollerbach kreeg van het bestuur ook te horen dat hij in het kader van besparingen om een licentie te behalen niet aan dezelfde voorwaarden kon blijven.

LEES OOK: STVV ontslaat trainer Kevin Muscat

LEES MEER OVER:

Bernd Hollerbach

STVV

Transfers

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...