SPECIAL: Deze trainers opties voor Antwerp, STVV, Eupen en Seraing?

20-05 16:18

SPECIAL: Deze trainers opties voor Antwerp, STVV, Eupen en Seraing?

Het seizoen 2020/2021 is bijna afgelopen. Voor een aantal clubs is er veel werk aan de winkel. Zo valt STVV plots zonder hoofdtrainer en moeten ze ook uitkijken naar nieuwe assistenten. Peter Maes neemt Davy Heymans en Stefan Winters mee naar Beerschot. Promovendus RFC Seraing moet ook uitkijken naar een nieuwe coach. De kans dat Antwerp verder gaat met Frank Vercauteren verder zal gaan, is klein. Eupen heeft nog geen nieuwe coach. Wie is er beschikbaar?

Besnik Hasi

De 49-jarige Kosovaar was assistent-trainer bij RSC Anderlecht en debuteerde er in 2014 als hoofdtrainer. Na twee seizoenen vertrok Hasi naar Legia Warschau, waar hij vroegtijdig ontslagen werd. Via Olympiakos Piraeus – dat avontuur stopte na 109 dagen – belandde Besnik Hasi bij het Saoedische Al-Raed. Met onder meer huidig STVV’er Ilombe Mboyo als ex-speler.

Hasi leek in de zomer van 2019 op weg naar Cercle Brugge en werd ook aan andere clubs gelinkt, maar hij bleef bij Al-Raed. Drie seizoenen aan de slag in een competitie waar de trainers nog vaker buitenvliegen dan in de Jupiler Pro League, dat mag als knap werk beschouwd worden.

Wordt de voormalige speler van KRC Genk en RSC Anderlecht een optie voor STVV? Met Steven Vanharen zit er een voormalige jeugdtrainer van de Kanaries in de staf van Hasi. Vanhaeren is fysical-coach. Hasi nam ook Bernd Thijs en Max de Jong naar het Midden-Oosten.

Vercauteren Antwerp of andere club?
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Frank Vercauteren

Hij wil nog graag een seizoen of twee verder als hoofdtrainer. Vercauteren lijkt niet aan de slag te kunnen blijven bij Antwerp FC. De voormalige Rode Duivel stuurde in het verleden al meerdere clubs wandelen. Daar hoorde STVV bij.

Als Luciano D’Onofrio bij Seraing aan de slag gaat, zou Vercauteren er wel een reële optie kunnen worden. Net als Laszlo Bölöni.

Belhocine bij de vrije trainers
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Karim Belhocine

De voormalige trainer van KV Kortrijk en RSC Anderlecht nam dit seizoen een goede start bij Sporting Charleroi. Na een terugval bleef de motor echter sputteren. De Zebra’s gaan met de 30-jarige Edward Still, vandaag nog assistent van Ivan Leko, in zee.

Belhocine kan bij AA Gent als T2 werken. Opnieuw onder de vleugels van Hein Vanhaezebrouck werken of op eigen benen blijven staan? Belhocine zou voor de tweede optie kiezen en geniet onder meer belangstelling van Excel Moeskroen, dat naar 1B degradeert.

Bob Peeters bij vrije trainers
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Bob Peeters

KVC Westerlo rekende op een promotie naar 1B en besloot recent niet verder te gaan met Bob Peeters, die aan zijn tweede avontuur als trainer van de Kemphanen bezig was. De 47-jarige Lierenaar was trainer bij Cercle Brugge, AA Gent, Waasland-Beveren, Charlton Athletic en Sporting Lokeren.

Nicky Hayen terug STVV?
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Nicky Hayen

Hij was vorig seizoen even hoofdtrainer bij STVV, waar de Japanse eigenaars er beter aan dachten te doen de Sloveen Milos Kostic aan te stellen. Nicky Hayen ging vorige zomer bij Waasland-Beveren aan de slag. In de wetenschap dat hij voor een bijzonder zware uitdaging stond: met een allegaartje van spelers uit alle windhoeken het behoud trachten te verzilveren. Hayen slaagde bijna in dat opzet.

Jonas De Roeck

Geboren in Barcelona, in 2017 als hoofdtrainer debuterend bij STVV. Jonas De Roeck trok na één seizoen naar RSC Anderlecht, als trainer van de beloften. Even later werd hij naar de A-kern overgeheveld. Vincent Kompany haalt er echter een assistent uit Engeland bij. De Roeck werd al aan KVC Westerlo gelinkt, maar ook aan Sporting Charleroi en Seraing.

Stijn Vreven is beschikbaar
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Stijn Vreven

De 47-jarige Diepenbekenaar sprak al met KVC Westerlo. De voormalige trainer van Lommel United, Waasland-Beveren, NAC Breda, Beerschot Wilrijk en Sporting Lokeren kreeg bij het Slovaakse AC Trencin in april de bons, net voor de start van de play-offs. Volgens Vreven moest hij vertrekken nadat hij aangaf niet in te gaan op een contractverlenging voor één seizoen.

Krijgt hij een kans in de Jupiler Pro League of dient hij zich eerst terug in de kijker te werken in 1B?

Will Still terug trainer bij STVV?
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Will Still

Hernan Losada liet Beerschot stikken voor een financieel aantrekkelijker avontuur. De jonge Will Still nam over en wist de ploeg, die al even minder presteerde, toch wat hogerop te loodsen. Beerschot zat bijna in Play-off 2.

Met de komst van Peter Maes en twee assistenten ziet de situatie er plots helemaal anders uit. Will Still wil graag verder als hoofdtrainer. Wordt hij een optie voor AS Eupen of Seraing? Hij werkte ten tijde van Yannick Ferrera al even bij STVV, toen nog als video-analist.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Bernd Storck

Antwerp zou voor Bernd Storck kunnen kiezen. Of STVV of een andere Belgische club. De 58-jarige Duitser maakte een goede indruk als coach van Moeskroen en Cercle Brugge. Resultaten in combinatie met goed voetbal.

Hij tekende vorige zomer een tweejarig contract bij het Slovaakse DAC Dunajská Streda. Die verbintenis werd op 22 april stopgezet. ‘In onderling overleg’, zoals dat zo mooi heet.

Andere trainers

Natuurlijk zijn er nog andere opties voor die clubs. RFC Seraing geldt als zusterclub van FC Metz. Sturen ze een Franse trainer naar het Pairaystadion? Biedt een club een nieuwe kans aan Glen De Boeck? Bernd Thijs zou graag zijn kans gaan als hoofdtrainer.

LEES OOK: Peter Maes ruilt STVV voor Beerschot

 

 

 

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...