Voetbalbelgie.be

Beerschot slikt nog doelpunt tegen Cercle Brugge

foto DC | www.voetbalbelgie.be


Fysiek en mentaal vermoeid, zo verwoordde Hernan Losada de situatie bij Beerschot na de nederlaag bij STVV eind december. Tijd om bij te tanken was er niet in de mini-winterstop. Na een gelijkspel tegen AA Gent leek een zwak Beerschot toch op weg naar een driepunter tegen Cercle Brugge.

Op het Kiel tegen de voorlaatste in het klassement, een ploeg die met een 0 op 30 in de maag zat, dat moest puntenwinst opleveren. Musashi Suzuki opende de score in de 22e minuut. Daar hoorde een fraaie assist van Raphael Holzhauser bij.

De bezoekers waren nochtans goed aan de match begonnen, eisten het meeste balbezit en kenden pech met een bal van Kylian Hazard op de paal.

Cercle Brugge bleef ook na de rust jacht maken op de gelijkmaker. Die kwam er ook met een doelpunt van Anthony Musaba in de 89e minuut. Een dik verdiend gelijkspel.

Het eerste punt voor de groen-zwarte vereniging in acht matchen. Zo wippen ze over Waasland-Beveren naar de zestiende plaats. Beide ploegen tellen 19 op 60. Moeskroen volgt op twee punten.

Met een 2 op 18 is Beerschot naar de zevende plaats afgezakt. De achterstand op de nummer vier OHL bedraagt twee punten.


Exit mobile version