Voetbalbelgie.be

Fans Anderlecht zijn het beu en eisen een zege tegen Standard

foto DC | www.voetbalbelgie.be


Na de winst tegen Club Luik, Racing Genk en Union leek Anderlecht op het goede pad te zitten. Maar na een gelijkspel bij Cercle Brugge leden ze een 0-2 nederlaag tegen KV Kortrijk. Er is niet alleen dat puntenverlies. De manier waarop wekt zorgen. De supporters roeren zich.

Het AFSA, de overkoepelende vleugel voor Franstalige supporters, besloot dan ook om te reageren in de vorm van een brief gericht aan het bestuur waarin ze duidelijk stellen dat ‘de maat vol is’.

Zo wordt coach Vincent Kompany verweten dat zijn ploeg veel te voorspelbaar voetbalt en dat hij bedenkelijke tactische keuzes maakt.

“Beste Vincent, als je niet in staat bent om je aan te passen, moet je je zelf de juiste vragen stellen …”, klinkt het onder meer. Daarnaast worden ook de spelers zwaar op de korrel genomen. Zo neemt men hen kwalijk dat ze hun truitje veel te weinig nat maken. En worden vraagtekens geplaatst bij hun toewijding aan de club.

De bewuste brief wordt afgesloten met een duidelijk oproep. Zo eisen de Franstalige fans een reactie volgende week in de immer geladen clash tegen Standard. “De drie punten zijn dan een verplichting! Ons geduld heeft limieten die weldra bereikt zijn”, sluit men af.


Exit mobile version