Al-Dakhil verlaat STVV

12-01-2023 11:07

Al-Dakhil verlaat STVV

Ameen Al-Dakhil ging met STVV in de Beker van België onderuit bij Zulte Waregem. Wellicht de laatste match van Al-Dakhil als een Kanarie. Een avontuur bij Burnley FC onder de hoede van Vincent Kompany wenkt.

Kompany belde vorige zomer naar Al-Dakhil. STVV sloeg het bod van 4 miljoen euro af. De 20-jarige centrale verdediger speelde zich verder in de kijker en kan nu wel de overstap naar The Clarets maken. Voor een gelijkaardig bedrag. STVV sloot het vorige boekjaar met rode cijfers af en dicht die put (ruim 3,36 miljoen euro) met het vertrek van Christian Brüls (Zulte Waregem, 250.000 euro) en Ameen Al-Dakhil.

FC Burnley haalde vorige zomer Vitinho (Cercle Brugge), Samuel Bastien (Standard), Josh Cullen (Anderlecht), Anass Zaroury (Sporting Charleroi) en Manuel Benson (Antwerp) in de Jupiler Pro League weg. Voor Benson en Zaroury betaalden ze 4 miljoen euro. Ze staan op kop in de Championship. Zo kan Ameen Al-Dakhil volgend seizoen zijn kans gaan in de Premier League.

Ameen Al-Dakhil genoot zijn jeugdopleiding bij SV Kortenaken, SC Hoegaarden, KVK Tienen, RSC Anderlecht en Standard. STVV nam de Irakese Belg in januari 2022 van Standard over voor 500.000 euro.

De eenmalige Belgische U21-international werkte 28 wedstrijden in het shirt van STVV af. Bij Standard deed hij ervaring op in 14 matchen. “Als hij kalm blijft en dat karakter verder blijft tonen, wacht hem een grote toekomst”, stelde trainer Bernd Hollerbach vorige week. “Dan denk ik aan de Bundesliga, de Premier League of La Liga. Zonder twijfel.”

Met de verkoop van Christian Brüls en Ameen Al-Dakhil is STVV nog niet helemaal uit de financiële zorgen. De Haspengouwse club heeft een negatief vermogen van 7.785.000 euro. Volgens de nieuwe licentieregels hoort daar in het volgende boekjaar een verbetering met 20 procent bij. Goed voor zo’n 1,5 miljoen euro.

LEES OOK:  Bruno of Frey naar Charleroi?

Al-Dakhil verlaat STVV
foto DC
www.voetbalbelgie.be

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...