Coucke niet eens met vertrek Kompany

23-02-2023 08:49

Coucke niet eens met vertrek Kompany

“Misschien heb ik te weinig moeite gedaan om Vincent Kompany bij Anderlecht te kunnen houden”, gaf Wouter Vandenhaute in een video op het clubkanaal mee. Hoofdaandeelhouder Marc Coucke blijkt die gang van zaken te betreuren.

Vincent Kompany keerde als speler-manager naar Anderlecht terug. Dat leidde tot een onwerkbare situatie want Kompany moeide zich te veel met het trainerswerk. Toen Kompany een blessure opliep en voor het trainerschap wou kiezen, duwde Vandenhaute Frank Vercauteren naar de uitgang. Kreeg Kompany te veel aandacht en macht? Vreesden een aantal bestuursleden niets meer in het sportieve verhaal te vertellen te krijgen?

Op de meeting van de supportersclubs ging het ook over het vertrek van Vincent Kompany. Opmerkelijk: Marc Coucke gaf aan dat een aantal beleidsbepalende beslissingen – van Kompany tot Kindermans – niet werden besproken met de Raad van Bestuur.

“Of ik akkoord was met het vertrek van Kompany? Ik was er niet van op de hoogte en was er ook niet echt mee akkoord. Vanuit de Raad van Bestuur hebben we wel onze bezorgdheid geuit, maar Wouter Vandenhaute was toen de uitvoerend voorzitter en heeft die beslissing genomen”, vertelde Coucke.

De supporters spuwden met vuur toen ze te horen kregen dat Jean Kindermans moest vertrekken. “Er is vanuit de Raad van Bestuur absoluut de duidelijke wens om door te gaan met Jean”, geeft Marc Coucke mee. “We horen dat de gesprekken met Jean lopende zijn, en voor ons maakt Jean absoluut deel uit van de toekomst van RSCA. Ik erken ook dat het in opzeg zetten van Jean beleidsmatig een rare keuze is, maar we moeten ook eerlijk toegeven dat het contract van Jean dateert van x-aantal jaar geleden en dringen moet ‘gemoderniseerd’ worden.”

LEES OOK: Anderlecht sleept Humo voor de rechter

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

Derbykoorts in Brugge. Om 13u30 gaat de bal aan het rollen in het Jan Breydelstadion....

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...