Cyriel Dessers belangrijk tegen PSV

23-08-2023 09:50

Cyriel Dessers belangrijk tegen PSV

In de strijd voor een plaats in de groepsfase van de Champions League bleef Rangers FC thuis op een 2-2 gelijkspel steken tegen PSV. Cyriel Dessers nam twee assists voor zijn rekening. Rabbi Matondo (ex-Cercle Brugge) behoorde tot de doelpuntenmakers.

Daar hoorde een lofzang voor Arne Slot, zijn trainer bij Feyenoord bij. “Twee assists, die tweede was duidelijk mooier. Al kan ik van de eerste ook wel genieten: negatief pressen, dat is iets waar oud-trainer Arne Slot mij veel op heeft gewezen en waar ik stappen in heb gezet”, stelde Cyriel Dessers tegenover RTL. “Als ik zie wat het vandaag oplevert, hoop ik dat hij ook met een beetje trots naar de wedstrijd heeft gekeken.”

De Rangers kwamen twee keer op voorsprong. Ze trekken met een 2-2 naar het Philip Stadion. Cyriel Dessers wanhoopt zeker niet. “We gaan met een goed gevoel naar Eindhoven. Dit is gewoon een goed resultaat voor ons, er is nog alles om voor te spelen en we gaan daar vol aan de bak. Ik heb er heel veel zin in, kijk ernaar uit.”

Dessers hoopt de groepsfase in de Champions League te halen en droomt van twee onderlinge duels met Feyenoord. Hij bewaart goede herinneringen aan dat seizoen bij de Rotterdammers, waar een finaleplaats in de Conference League bij kwam kijken.

Schotse media

“Onderschatten op eigen risico, PSV. Er zat genoeg in deze wedstrijd voor Rangers om hoop uit te putten. Rangers heeft een kans, en dat is het minimale dat ze vanavond moesten grijpen. Ze hadden hier best kunnen verliezen, maar met een iets beter optreden hadden ze makkelijk kunnen winnen”, stelt The Glasgow Times na Rangers-PSV.

“Er werd links en rechts voorspeld dat PSV de vloer zou aanvegen met Rangers, maar zijn veldbezetting maakte het hen moeilijk. Aan de bal waren ze niet geweldig, maar qua discipline had trainer Beale het amper beter kunnen doen. Moet Rangers echt bang zijn? Als we dit zo zien, denken we van niet”, merkt de Daily Record op.

“Het was niet compleet, maar trainer Beale kan hier veel positiefs uit halen. De werklust was uitstekend, het voelde steeds alsof ze toch dreiging hadden. Ik vond Rangers aan het eind de betere ploeg”, gaf Steven Thompson bij de BBC aan.

 

 

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...