Duchâtelet: “De club is in veilige handen”

02-01 17:17

Duchâtelet: “De club is in veilige handen”

Na zijn vertrek bij Standard en STVV heeft Roland Duchâtelet ook Charlton Athletic verkocht. De Londense club hoort nu toe aan East Street Investments, met een hoofdrol voor Abu Dhabi Business Development, dat toehoort aan Zijne Hoogheid sjeikh Saeed Bin Tahnoun Bin Mohammed Al Nahyan.

Tahnoon Nimer en Jonathan Heller, voorzitter en CEO van Abu Dhabi Business Development nemen bij Charlton Athletic een rol als directeuren waar. Matt Southall is aangesteld tot nieuwe voorzitter van de Londense club, die op de negentiende plaats in de tweede Engelse afdeling staat.

“Het was belangrijk dat de deal in het begin van de wintermercato afgerond werd”, stelt Roland Duchâtelet tegenover BBC. “Dat biedt de nieuwe eigenaren de kans nog nieuwe spelers aan te trekken om hoger te eindigen in de Championship. Ik geloof dat de club in veilige handen is, met Zijne Hooghei Tahnoon Nimer, Matt Southall en Jonathan Heller.”

Lee Bowyer blijft op post als trainer. “We willen zo snel mogelijk de band met de supporters en de community verbeteren, om zo duidelijk te maken wat onze plannen op korte- en lange termijn zijn.” De nieuwe eigenaren willen Charlton Athletic terug naar de Premier League loodsen, waarbij ze de eigenheid en de lokale verankering niet uit het oog willen verliezen.

Roland Duchâtelet nam The Addicks in januari 2014 over. In twee jaar passeerden liefst vijf trainers de revue. Charlton degradeerde in 2016 naar de derde afdeling. Vorige zomer keerden ze terug naar de Championship. De club stond al langere tijd te koop.

De Belgische zakenman heeft nog het Duitse CZ Jena en het Spaanse CD Alcorcon in zijn portefeuille zitten. Zijn zoon Rodrick beheert al jaren het Hongaarse Ujpest.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...