Duchâtelet dient klacht in tegen Anderlecht, RC Genk en twee spelers: matchfixing

15-02 19:23

Duchâtelet dient klacht in tegen Anderlecht, RC Genk en twee spelers: matchfixing

Roland Duchâtelet gaf al meermaals aan dat er vreemde dingen gebeurden in 2014. Uitlatingen die kritiek opwekten. Samengevat als: geen woorden zonder daden. De zakenman doet dat nu ook. Hij heeft bij het parket van Brussel klacht ingediend tegen RSC Anderlecht, KRC Genk, Anthony Vanden Borre en Ilombé Mboyo.

Hij was voorzitter en hoofdaandeelhouder van Standard Luik. De Rouches waren in het seizoen 2013/2014 op weg naar de landstitel. “Men heeft die titel toen gestolen”, zei Roland Duchâtelet eerder. Nu volgt een klacht tegen Anthony Vanden Borre. Hij zou zijn voormalige ploegmaten bij Racing Genk hebben aangespoord om niet voluit te gaan in de uitmatch tegen RSC Anderlecht. In ruil voor dure horloges.

Het werd 4-0 in Anderlecht-Genk. Meerdere journalisten uitten in die tijd hun bedenkingen bij het wedstrijdverloop.

Het Brusselse parket zal zich nu ook over de rol van Ilombé ‘Petit Pelé’ Mboyo moeten buigen. Racing Genk speelde zonder strijdlust tegen Anderlecht, de latere kampioen. De Limburgers staken wel een tandje bij in de thuismatch tegen Club Brugge, dat ook kampioen kon spelen. In een match waarin ze niets meer te winnen of te verliezen hadden. Het werd 3-2 voor KRC Genk. Mboyo zou ook horloges hebben uitgedeeld, bij wijze van aanmoedigingspremie.

“De spelers van Racing Genk waren opvallend gemotiveerd”, zei Michel Preud’homme, toen trainer van Club Brugge, na die match.

Kwamen die horloges van de omstreden makelaar Mogi Bayat, die in die periode achter de schermen een prominente rol speelde bij RSC Anderlecht? Bij de huiszoekingen in Operatie Propere Handen werden een massa lege doosjes van peperdure horloges in zijn villa aangetroffen.

De klacht van Roland Duchâtelet is ook tegen RSC Anderlecht en KRC Genk gericht. Tegen de toenmalige beleidsvoerders. Volgens Het Nieuwsblad hoopt Duchâtelet dat de huidige beleidsmakers zich bij zijn klacht aansluiten om zo het voetbal van een aantal malafide figuren te kunnen verlossen.

Anderlecht deed dat eerder al. Marc Coucke & co willen zo meer inzage krijgen in het dossier. Jelle Van Damme en Paul-José Mpoku klopten ook bij het parket aan. Ze speelden bij Standard en zagen een landstitel en een bijhorende premie door de vingers glippen.

LEES OOK:Van Holsbeeck kreeg peperdure horloges en verbleef op luxejacht

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Wat is er van Thomas Didillon?

Wat is er van Thomas Didillon?

Anderlecht gooide in de zomer van 2018 ruim 2 miljoen euro op tafel voor de...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...