Duchâtelet dient klacht in tegen Anderlecht, RC Genk en twee spelers: matchfixing

15-02 19:23

Duchâtelet dient klacht in tegen Anderlecht, RC Genk en twee spelers: matchfixing

Roland Duchâtelet gaf al meermaals aan dat er vreemde dingen gebeurden in 2014. Uitlatingen die kritiek opwekten. Samengevat als: geen woorden zonder daden. De zakenman doet dat nu ook. Hij heeft bij het parket van Brussel klacht ingediend tegen RSC Anderlecht, KRC Genk, Anthony Vanden Borre en Ilombé Mboyo.

Hij was voorzitter en hoofdaandeelhouder van Standard Luik. De Rouches waren in het seizoen 2013/2014 op weg naar de landstitel. “Men heeft die titel toen gestolen”, zei Roland Duchâtelet eerder. Nu volgt een klacht tegen Anthony Vanden Borre. Hij zou zijn voormalige ploegmaten bij Racing Genk hebben aangespoord om niet voluit te gaan in de uitmatch tegen RSC Anderlecht. In ruil voor dure horloges.

Het werd 4-0 in Anderlecht-Genk. Meerdere journalisten uitten in die tijd hun bedenkingen bij het wedstrijdverloop.

Het Brusselse parket zal zich nu ook over de rol van Ilombé ‘Petit Pelé’ Mboyo moeten buigen. Racing Genk speelde zonder strijdlust tegen Anderlecht, de latere kampioen. De Limburgers staken wel een tandje bij in de thuismatch tegen Club Brugge, dat ook kampioen kon spelen. In een match waarin ze niets meer te winnen of te verliezen hadden. Het werd 3-2 voor KRC Genk. Mboyo zou ook horloges hebben uitgedeeld, bij wijze van aanmoedigingspremie.

“De spelers van Racing Genk waren opvallend gemotiveerd”, zei Michel Preud’homme, toen trainer van Club Brugge, na die match.

Kwamen die horloges van de omstreden makelaar Mogi Bayat, die in die periode achter de schermen een prominente rol speelde bij RSC Anderlecht? Bij de huiszoekingen in Operatie Propere Handen werden een massa lege doosjes van peperdure horloges in zijn villa aangetroffen.

De klacht van Roland Duchâtelet is ook tegen RSC Anderlecht en KRC Genk gericht. Tegen de toenmalige beleidsvoerders. Volgens Het Nieuwsblad hoopt Duchâtelet dat de huidige beleidsmakers zich bij zijn klacht aansluiten om zo het voetbal van een aantal malafide figuren te kunnen verlossen.

Anderlecht deed dat eerder al. Marc Coucke & co willen zo meer inzage krijgen in het dossier. Jelle Van Damme en Paul-José Mpoku klopten ook bij het parket aan. Ze speelden bij Standard en zagen een landstitel en een bijhorende premie door de vingers glippen.

LEES OOK:Van Holsbeeck kreeg peperdure horloges en verbleef op luxejacht

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

Jan Vertonghen en zijn ploegmaten speelden tegen RWDM in een andere outfit. Een hulde voor...

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

Het Deense Aarhus GF verhuist in 2026 naar een gloednieuw voetbalstadion met 24.000 plaatsen. Ze...

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Noah Mbamba begon pas op zijn negende met voetballen bij FC Vilvoorde. Via Woluwe-Zaventem en...

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Burnley FC trok na de degradatie uit de Premier League Vincent Kompany aan. Hij mocht...