Duranville toch te koop stellen?

14-01-2023 09:18

Duranville toch te koop stellen?

Anderlecht blijft in financiële nood zitten. Ondanks een schuldherschikking en een nieuwe kapitaalsverhoging. De clubleiding wil zo snel mogelijk 7 miljoen euro op de loonkosten besparen. Willen en kunnen is nog wat anders. Anderlecht moet ook geld ophalen op de transfermarkt. Er zijn echter niet veel spelers die ze te gelde kunnen maken.

Adrien Trebel, Lior Refaelov, Wesley Hoedt en Hendrik Van Crombrugge behoren tot de grootverdieners. Tenzij ze een goed voorstel van een andere club krijgen, kunnen ze bij Anderlecht blijven zitten. Hun contract is nog niet afgelopen.

Anderlecht speelde meerdere talenten kwijt. Anouar Ait El Hadj zoekt ook andere oorden op. Racing Genk zou 1,5 tot 2 miljoen euro betalen voor de 20-jarige offensieve kracht. CEO Jesper Fredberg hoopt de komst van Anders Dreyer af te kunnen ronden. De Deense international kost echter 3,5 tot 4 miljoen euro.

Noah Sadiki kan naar PSV. Met een aflopend contract hoeft Anderlecht echter niet op een grote transfersom te rekenen. In Eindhoven weten ze bovendien dat Anderlecht geld nodig heeft.

Als er geen andere (dure) spelers vertrekken, moet Anderlecht andere wegen bewandelen. Dan komt een vertrek van Julien Duranville wellicht toch in zicht. De 16-jarige flankspeler zat in de 58-koppige voorselectie voor het WK 2022 van Roberto Martinez. Hij behoort tot de toptalenten in Europa.

Duranville werd vorig jaar al het hof gemaakt door Bayern München. De Duitse topclub was bereid 15 miljoen euro op tafel te gooien. Anderlecht werkte niet mee en hoopte op termijn een veelvoud op te kunnen strijken. De geldnood is echter groot én de entourage van Duranville liet al weten dat een contractverlenging geen optie is. Zijn verbintenis loopt medio 2024 af.

LEES OOK: Vandenhaute krijgt steun van het bestuur

 

Nieuwsbrief

Specials

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

Lon Polleunis speelde zich bij STVV en RWDM in de kijker, won in 1968 de...

Koita en Kums staan op 1

Koita en Kums staan op 1

Aboubakary Koita lukte een hattrick tegen Racing Genk en komt zo aan zes doelpunten. De...

STVV’er Rein Van Helden was ballenjongen bij KRC Genk

STVV’er Rein Van Helden was ballenjongen bij KRC Genk

Derbytime voor KRC Genk en STVV. De bal gaat zondag om 13u30 aan het rollen...

Fink met goed gevoel naar RC Genk-STVV

Fink met goed gevoel naar RC Genk-STVV

Zondag staat de derby tussen Racing Genk en STVV op de agenda. Bij de supporters...

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Geen Noa Lang meer in de Belgische Jupiler Pro League. Calvin Stengs en Mike Trésor...