Duranville toch te koop stellen?

14-01-2023 09:18

Duranville toch te koop stellen?

Anderlecht blijft in financiële nood zitten. Ondanks een schuldherschikking en een nieuwe kapitaalsverhoging. De clubleiding wil zo snel mogelijk 7 miljoen euro op de loonkosten besparen. Willen en kunnen is nog wat anders. Anderlecht moet ook geld ophalen op de transfermarkt. Er zijn echter niet veel spelers die ze te gelde kunnen maken.

Adrien Trebel, Lior Refaelov, Wesley Hoedt en Hendrik Van Crombrugge behoren tot de grootverdieners. Tenzij ze een goed voorstel van een andere club krijgen, kunnen ze bij Anderlecht blijven zitten. Hun contract is nog niet afgelopen.

Anderlecht speelde meerdere talenten kwijt. Anouar Ait El Hadj zoekt ook andere oorden op. Racing Genk zou 1,5 tot 2 miljoen euro betalen voor de 20-jarige offensieve kracht. CEO Jesper Fredberg hoopt de komst van Anders Dreyer af te kunnen ronden. De Deense international kost echter 3,5 tot 4 miljoen euro.

Noah Sadiki kan naar PSV. Met een aflopend contract hoeft Anderlecht echter niet op een grote transfersom te rekenen. In Eindhoven weten ze bovendien dat Anderlecht geld nodig heeft.

Als er geen andere (dure) spelers vertrekken, moet Anderlecht andere wegen bewandelen. Dan komt een vertrek van Julien Duranville wellicht toch in zicht. De 16-jarige flankspeler zat in de 58-koppige voorselectie voor het WK 2022 van Roberto Martinez. Hij behoort tot de toptalenten in Europa.

Duranville werd vorig jaar al het hof gemaakt door Bayern München. De Duitse topclub was bereid 15 miljoen euro op tafel te gooien. Anderlecht werkte niet mee en hoopte op termijn een veelvoud op te kunnen strijken. De geldnood is echter groot én de entourage van Duranville liet al weten dat een contractverlenging geen optie is. Zijn verbintenis loopt medio 2024 af.

LEES OOK: Vandenhaute krijgt steun van het bestuur

 

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...