OFFICIEEL: Kompany haalt ook Al-Dakhil

13-01-2023 14:59

OFFICIEEL: Kompany haalt ook Al-Dakhil

Vincent Kompany nam vorige zomer contact op met Ameen Al-Dakhil. STVV sloeg echter een bod van 4 miljoen euro af. Zes maanden later komt het toch tot een transfer. Na Josh Cullen, Vitinho, Samuel Bastien, Manuel Benson en Anass Zaroury gaat Al-Dakhil ook zijn kans bij The Clarets.

Ameen Al-Dakhil debuteerde bij Standard onder de leiding van Mbaye Leye. Luka Elsner deed nauwelijks beroep op zijn diensten. STVV en Standard lagen in conflict over de transfer van Junior Edmilson. Het compromis: Joao Klauss en Ameen Al-Dakhil trokken in januari 2022 voor weinig geld naar Sint-Truiden. Al-Dakhil kreeg een transfersom van 500.000 euro achter zijn naam staan. Inclusief bonussen kan STVV een jaar later een tienvoud vangen.

De clubleiding glundert. Zijn vertrek betekent echter een sportieve aderlating. “Ik ben blij voor Ameen Al-Dakhil. Een mooie stap vooruit. Ik wens hem het allerbeste toe”, stelt zijn vorige trainer Bernd Hollerbach. “Als hij zijn voeten op de grond houdt en hard verder blijft werken – waar ik niet aan twijfel – staat hem een grote carrière te wachten.”

Een mening die Vincent Kompany deelt. Hij verloor de Belgische Irakees niet uit het oog. Burnley is goed op weg terug te keren naar de Premier League. Kompany ziet Al-Dakhil in dat verhaal passen. De komende matchen kan hij al de nodige ervaring in het Engelse voetbal opdoen.

De eenmalige Belgische U21-international tekende bij Burnley FC een contract voor 3,5 jaar. Nog een blijk van een groot vertrouwen.

“STVV goede huisvader”

“Begin 2022 trokken we Ameen aan, omdat we hem een beloftevolle speler vonden én omdat hij een jongen van de streek is”, stelt Andre Pinto, sportief directeur van STVV. “De voorbije twee seizoenen heeft hij zich snel pijlsnel ontwikkeld. Intussen is hij uitgegroeid tot één van de meest getalenteerde verdedigers van de Belgische competitie.”

“Met deze transfer naar Engeland maakt Al-Dakhil een droom waar, aangezien Burnley zicht heeft op promotie naar de Premier League. Hij treedt zo in de voetsporen van andere voormalige Kanaries, die na een verblijf op Stayen de stap naar de topcompetities zetten: zo speelt Tomiyasu intussen bij de Engelse koploper Arsenal en won Kamada zelfs de Europa League-finale.”

STVV staat achtste en maakte een reële kans op deelname aan Play-off 2. In dat momentum Christian Brüls en Ameen Al-Dakhil laten gaan, dat wekt aversie op bij de supporters. Andre Pinto wijst naar het financiële aspect. “De Belgische voetbalclubs kampen met de naweeën van corona. Bovendien stegen de loonkosten fors, na een recente wetswijziging. Net zoals elk gezin en elk bedrijf momenteel, dragen we daarom als een goede huisvader zorg voor onze club. We werken keihard om de financiële realiteit te verzoenen met de sportieve ambities van de club. De voorbije seizoenen hebben we sterk gepresteerd, en we doen er alles aan om ook in de tweede seizoenshelft een competitieve ploeg op de been te brengen.”

Filmpje voorstelling Al-Dakhil

LEES OOK: Al-Dakhil op weg naar de Premier League?

Al-Dakhil trekt naar Burnley
foto DC | www.voetbalbelgie.be
foto DC
www.voetbalbelgie.be

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...