Proces gestart tegen vijf supporters Club Brugge

19-12-2022 14:31

Proces gestart tegen vijf supporters Club Brugge

In oktober vorig jaar liep het na de Champions League-wedstrijd van Club Brugge tegen Manchester City uit de hand op een parking langs de E40 in Drongen. Vijf fans van blauw-zwart sloegen Guido De Pauw (64) bewusteloos en lieten hem voor dood achter. Het vijftal riskeert nu celstraffen tot vijf jaar.

De aanleiding van de agressie? Guido De Pauw (64) droeg een sjaal van Manchester City. Fans van Club Brugge namen de sjaal af. Toen de man vriendelijk ging vragen om die terug te geven, liep het mis. Na een zware klap op het hoofd viel De Pauw bewusteloos neer. De vijf fans lieten hem voor dood achter.

Het slachtoffers lag twee dagen in coma. Nadien volgden nog twee weken op intensieve zorg en een maand op de afdeling neurologie in het Maria Middelaresziekenhuis in Gent.

Maandag werd het proces ingeleid, op 6 februari wordt de zaak effectief behandeld. De 25-jarige fan uit Wetteren die de klap gaf en de 26-jarige supporters uit Aarschot die de sjaal afnam, zullen zich moeten verantwoorden voor diefstal met geweld. Het duo riskeert een celstraf van vijf jaar.

De drie andere verdachten staan terecht voor schuldig verzuim en riskeren één jaar cel. Guido De Pauw kwam niet opdagen. Zijn vrouw en dochter waren wel aanwezig. “Voor papa is het mentaal te zwaar om naar hier te komen. Ook voor 6 februari twijfelen we of hij aanwezig zal zijn. Hij wil hen niet onder ogen komen, omdat het voor hem nog steeds erg moeilijk is om te accepteren wat er gebeurd is. Vandaag ondervindt hij nog steeds heel wat last. Als hij neerzit, lijkt alles perfect oké, maar vanaf het moment dat hij rechtstaat, gaat het mis. Hij kan zijn evenwicht niet houden en valt vaak omver”, aldus dochter Joke in Het Laatste Nieuws.

Ondanks alles hoopt Joke niet dat ze de zwaarste straf krijgen. “Ze hebben al in de cel gezeten. Wat belangrijker is, is dat ze inzien wat ze fout gedaan hebben, maar ook dat we zekerheid krijgen dat zoiets nooit meer zal gebeuren.”

LEES OOK: “Dan heeft Club Brugge echt wel een probleem”

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Lof oogsten in de Belgische competities, dat leidt vaak tot een grote transferhonger. Het is...

Topclubs willen slechts 14 ploegen met play-offs

Topclubs willen slechts 14 ploegen met play-offs

Een geheime zitting in het kasteel van Bart Verhaeghe. Acht clubs waren van de partij....

Wat is er van Wataru Endo (ex-STVV)?

Wat is er van Wataru Endo (ex-STVV)?

Takehiro Tomiyasu zakte naar STVV af en draait al enkele jaren bij Arsenal mee. Wataru...

DOSSIER: Penalty’s in de Jupiler Pro League

DOSSIER: Penalty’s in de Jupiler Pro League

De reguliere competitie is 28 speeldagen ver. Nicolas Madsen (Westerlo) mag zich de beste penaltynemer...