SPECIAL: Transferbeleid STVV anders met Peter Maes als trainer?

12-12 12:30

SPECIAL: Transferbeleid STVV anders met Peter Maes als trainer?

Marc Brys leidde STVV bijna Play-off 1 in. Maar in de winterstop speelde hij Roman Bezus en Casper De Norre kwijt. “Om financieel orde op zaken te stellen”, deelde de clubleiding mee. Beetje bij beetje begon het te botsen. De trainer kreeg bitter weinig inspraak in het transferbeleid. Dat veranderde niet met Milos Kostic en Kevin Muscat als coaches.

Van heinde en verre streken spelers in Sint-Truiden neer, van Mohammed Buya Tury en een ‘Vietnamese Messi’ tot Seung-woo Lee, Liberato Cacace of Oleksandr Filippov. Een waslijst aan buitenlandse spelers, slechts een handvol Belgen. Als je de geslaagde transfers naast de ‘miscasts’ zet, is het evenwicht op de balans zoek.

Een achtste plaats, daarna twaalfde en nu zeventiende en voorlaatste. Dan is het code rood. De Japanse eigenaars lijken het geweer van schouder te veranderen. Er is niet alleen de aanstelling van Peter Maes en twee Limburgse assistenten. CEO Takayuki Tateishi gaf op de persvoorstelling van de nieuwe trainer mee dat ze op vraag van de supporters meer zullen uitkijken naar Belgische spelers.

Om het volkse karakter van de club terug nieuw leven in te blazen. Tateishi hoopt dat de investeringen in de jeugdopleiding op korte termijn vruchten kunnen opleveren. Spelers van eigen bodem, dat zou de STVV-fans nog meer plezieren. Dat ze nu al werk maken van een contractverlenging van Steve De Ridder kadert ook in de aangepaste strategie.

“Clubleiding STVV overtuigen”

In het profvoetbal is het echter een komen en gaan van spelers. STVV zal daar niet aan ontsnappen. Daarom onze vraag aan Peter Maes: “Je tekende een contract voor 2,5 jaar, voor de lange termijn. De vorige trainers genoten weinig of geen inspraak in het transferbeleid. Heb jij daar bepaalde afspraken over gemaakt?”

“Overleg is heel belangrijk, als trainer moet je de clubleiding kunnen overtuigen”, reageert Peter Maes. “Daar gaan we keihard voor werken. Maar er zijn daar geen expliciete afspraken over gemaakt.”

“Ik heb in het verleden nooit bepaalde dingen doorgedrukt. Ik probeerde mensen te overtuigen bepaalde dingen te doen. Dat zal ik ook bij STVV proberen. Als je met goede argumenten en data kan aantonen wat nodig is, dan mag dat alles geen groot probleem zijn.”

“Het gaat ook niet over de afkomst van de spelers. Of die nu uit Azië of België komen, ze moeten aan een bepaald profiel beantwoorden. Ze moeten iets bijbrengen aan de spelersgroep.”

LEES OOK: Peter Maes ziet mogelijkheden voor STVV tegen Charleroi

Peter Maes moet STVV hogerop leiden
foto DC
www.voetbalbelgie.be
foto DC
www.voetbalbelgie.be

Bekijk hier: Overzicht transfernieuws België en buitenland

LEES MEER OVER:

Peter Maes

STVV

Transfers

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...