FIFA-baas Infantino: “Prachtige stadions in Qatar”

07-12-2022 13:21

FIFA-baas Infantino: “Prachtige stadions in Qatar”

Gianni Infantino haalde zwaar uit naar alles en iedereen die kritiek had op het WK 2022 in Qatar. De FIFA-voorzitter geeft nu aan bijzonder tevreden te zijn. Infantino is onder de indruk van het niveau van de wedstrijden én van de organisatie in het veelvuldig bekritiseerde gastland.

Infantino zat bij elke achtste finale op de tribune en erkent geen minuut te hebben gemist van de duels op het WK in Qatar, ook al was er een dubbel programma in de laatste speelronde van de groepsfase. ‘Ik heb inderdaad alle wedstrijden gezien en dit was de beste groepsfase van een WK ooit’, aldus Infantino op de website van de FIFA.

‘Het ziet er veelbelovend uit voor de rest van dit WK. De wedstrijden waren tot nu toe van een geweldig niveau en werden in prachtige stadions gespeeld, maar dat wisten we al. Ook het aanwezige publiek was fantastisch, gemiddeld waren er zo’n 51.000 toeschouwers. 2,5 miljoen mensen in de straten van Doha en een honderdduizenden per dag in de stadions: samen juichend, hun teams steunend, fantastische sfeer, geweldige goals, ongelooflijke spanning en verrassingen’, zei de meer dan tevreden FIFA-president.

Infantino merkt dat het niveauverschil tussen landen van verschillende continenten kleiner wordt. ‘Er zijn geen kleine landen en grote landen meer. Voor het eerst zagen we nationale ploegen van alle continenten in de knock-outfase. Dit laat zien dat voetbal mondiaal aan het worden is’, besluit de Zwitsers-Italiaanse bestuurder, die zich rond de OneLove-discussie tijdens dit WK de woede op de hals haalde van diverse Europese bonden. De Duitse en Deense bond lieten al weten niet meer op Infantino te stemmen voor een herverkiezing als FIFA-voorzitter. Er is echter geen tegenkandidaat voor de ‘verkiezing’ van volgend jaar.

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...