Wie vervangt Teixeira bij STVV?

02-03 12:38

Wie vervangt Teixeira bij STVV?

Geen puntenwinst voor STVV tegen Eupen (0-2). Na een 1 op 12 moeten de Kanaries terug omkijken. Cercle Brugge en Moeskroen verkleinden de kloof. Waasland-Beveren volgt nog op afstand. STVV kan echter niet op dit elan verder gaan en moet op puntenjacht.

Vrijdag staat een verplaatsing naar Sporting Charleroi op de agenda. De Zebra’s zitten nog wat langer in een minder goede periode. STVV trekt daarna naar rode lantaarn Waasland-Beveren. Twee keer winnen in de laatste vijf duels zou moeten volstaan. Maar die 1 op 12 begint door te wegen.

In eigen huis het spel maken en punten pakken, die stap wist STVV nog niet voldoende te zetten. Op verplaatsing kunnen de Kanaries wat meer achteruit leunen. Ze sprokkelden meer punten in de omschakeling.

Achteraan valt Jorge Teixeira weg. De Portugese sterkhouder pakte een rode kaart tegen Eupen en had nog een voorwaardelijke schorsing voor één speeldag achter zijn naam staan.

Mogelijk keert Maximiliano Caufriez terug naar het hart van de defensie, naast Jonathan Buatu en Dimitri Lavalée. Caufriez was bij Waasland-Beveren aanvoerder en leider van de verdediging.

Op rechts komt de Japanner Daiki Hashioka dan in de elf. De huurling van Red Diamonds Urawa debuteerde tegen Eupen met een invalbeurt in de tweede helft. Een andere optie is Chris Durkin terug op rechts uitspelen en Mory Konaté voor de defensie laten spelen. Dat ligt echter minder voor de hand.

Er mogen nog wat wijzigingen verwacht worden. Duckens Nazon ligt in balans met Ilombé Mboyo. Misschien zit er ook een basisplaats in voor de jonge Truienaar Jens Steuckers, die ook tegen Eupen goede dingen liet zien.

LEES MEER OVER:

Jorge Teixeira

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Wat is er van Thomas Didillon?

Wat is er van Thomas Didillon?

Anderlecht gooide in de zomer van 2018 ruim 2 miljoen euro op tafel voor de...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...